Magazin

★★★★☆

Care este usurinta de utilizare la termometru?

Acesta este, fara indoiala, un aspect foarte important atunci cand vine vorba de alegerea unui model sau altul.

Daca aveti de gand sa folositi termometrul in scopuri pur clinice, adica pentru a lua temperatura membrilor familiei, cea mai buna optiune este un model fara functii excesive care ar putea impiedica o utilizare mai specifica.

Prin urmare, in acest caz, ar trebui sa apreciati mai mult simplitatea produsului decat varietatea de functii. Cu toate acestea, senzorii de distanta si alertele sonore pot facilita foarte mult utilizarea termometrului digital.

De fapt, aproape toate termometrele actuale incorporeaza astfel de alerte sonore, desi, in mod ideal, ar trebui sa puteti activa si dezactiva alerta in functie de nevoile dumneavoastra.

Timp de raspuns

Acest factor depinde de cerintele fiecarui utilizator.

Dupa cum ati vazut, termometrele cu infrarosu fara contact sunt foarte rapide, permitand masurarea temperaturii in 1 secunda sau chiar mai mult.

Pe de alta parte, termometrele digitale care sunt plasate la subrat, in rect sau in gura dureaza, de obicei, intre 10 si 120 de secunde pentru a face masuratorile.

Bineinteles, masurarea rapida a temperaturii este un lucru de care trebuie sa tineti cont daca aveti copii mici, care rareori stau nemiscati atunci cand vine vorba de masurarea temperaturii corpului lor.

Materiale si ergonomie

Din fericire, utilizarea mercurului in termometre nu mai este necesara, iar in prezent acestea sunt fabricate din materiale care nu prezinta un risc pentru integritatea persoanelor, in special a copiilor mici.

In cazul termometrelor digitale de contact cu corpul, acestea constau dintr-un panou frontal cu un mic ecran pe care sunt afisate cifrele si, de obicei, au doua butoane, cel care incepe masurarea si cel care opreste si opreste dispozitivul.

Acestea sunt fabricate din plastic sau din materiale sintetice rezistente si incorporeaza un varf (sau o sonda) care este, de obicei, fabricat din metal sau din cauciuc flexibil.

Majoritatea termometrelor cu infrarosu fara contact sunt, de asemenea, fabricate dintr-o carcasa de plastic robusta care inconjoara si protejeaza senzorul (sau mai multi senzori), sistemul optic si unitatea de calcul a algoritmului.

Acestea sunt de dimensiuni mici si au adesea un design modern si ergonomic, pentru o manevrare usoara. Asadar, mai mult decat calitatea materialelor din care sunt fabricate dispozitivele, ar trebui sa va uitati la designul, robustetea si dimensiunile produsului pentru a corespunde cerintelor dumneavoastra.

Accepti cookies? Citeste mai mult